Joustava ja luotettava kumppani Suomessa suomeksi

Dennis Quibrantos – kokemuksia työskentelystä Suomessa

Olen työskennellyt Nomiksen Manilan toimipisteessä Microsoft Dynamics NAV/BC -asiantuntijana jo vuosia ja kun sain mahdollisuuden siirtyä projektitöihin Suomeen niin tartuin siihen välittömästi. Manilan toimistomme laittoi oleskelulupahakemusprosessin vireille ja hoisi muut matkaan liittyvät järjestelyt. Kolmen viikon kuluttua prosessin alkamisesta sain Filippiinien Manilan suurlähetystöstä Oleskelulupakortin ja kolmen päivän päästä siitä olin jo Nomiksen Helsingin konttorilla työn touhussa. Suomessa oli saapuessani COVID-säännöksiä, jotka tuli hoidettua kätevästi filippiiniläisella rokotustodistuksella.

Minulla on tällä hetkellä ensimmäinen kuukausi työskentelyä Suomessa takana ja olen nauttinut työnteosta täällä. IT-asiantuntijat ja tiimityöskentely ovat aika lailla samanlaisia joka puolella maailmaa, mutta muutoin jotkut suomalaiset käytännöt ovat hyvin erilaisia kuin Filippiineillä. Esimerkkeinä aikataulujen mukaan kulkeva julkinen liikenne ja yleinen liikenteen hiljaisuus yhdistettynä viileään ilmastoon – vaikka kaikki vakuuttelevatkin minulle, että +10 on lämmintä.

Miksi Filippiinit?

Nomis on toiminut Filippiineillä jo vuodesta 2010, ja paikallinen toimistomme on suomalaisessa johdossa. Pitkän kokemuksemme mukaan Filippiinit on toimintaympäristönä Aasian maista ”helppo”. Filippiiniläisillä on suomalaisten kanssa samat perusarvot, erinomainen englannin kielen taito ja hyvä koulutustaso. Pitkän kokemuksemme ja vuosien varrella karttuneen verkoston avulla voimme auttaa myös muita suomalaisia yrityksiä heidän toimintansa tehostamiseen outsource- ja offshore-palveluiden avulla.

Konseptiimme kuuluu toimittaa IT-asiantuntijoita Filippiineiltä sovelluskehitysprojekteihin eri osaamisalueille ja tehtäviin joko osana etätiimiä tai paikanpäälle Suomeen. Palvelumme ovat kustannustehokkaita ja muun muassa eri lupa- ja, maahantuloprosessit hoidetaan osana pakettia. Erityisesti meidät erottaa muista toimijoista se, että meillä on toimintaa myös Suomessa. Yritys on Suomalainen ja kanssakäyminen hoituu myös suomeksi. Se on asiakkaillemme saamamme palautteen mukaan tärkeää. Konseptimme mahdollistaa outsource-palveluiden kustannustehokkaan hyödyntämisen kaiken kokoiselle, myös PK-sektorin yrityksille.

Haluttaessa tarjoamme resurssien lisäksi mukaan osaamistamme eri liiketoiminta-alueilta, tuotekehitys- ja tukiprosesseista. Microsoftin Gold Partner -status ja aktiiviset omat asiakasprojektit takaavat aina ajantasaisen osaamisen. Resursoinnissa hyödynnämme globaalia yritysrakennettamme. Tiimien tehokas ja joustava resursointi, sekä joustavat laskutusmallit yhdistettynä mahdollisuuteen hyödyntää eri aikavyöhykkeiden tuomaa etua on asiakkaidemme mukaan paketti, jota ei kannata ohittaa.